Sådan starter du en opladning derhjemme

Har du en ladestander derhjemme? Sådan kommer du i gang med at oplade.
Skrevet af  Monta
Sidst opdateret: 14. marts, 2024
I denne artikel

Der er mange måder, du kan tilpasse din opladning derhjemme med Monta! Her er de forskellige måder, du kan starte og styre din opladning på din personlige ladestander.

Før du kan begynde at oplade, skal du tilføje og forbinde din ladestander til din Monta-konto. For at gøre det kan du tjekke den samling af installationsvejledninger, vi har til rådighed.

Når din ladestander er tilsluttet, vil du se den under navigation Ladere som Available.

Oplad nu

1. Klik for at åbne ladestanderen
  2. Vælg fanen Oplad nu
  3. Vælg den bil, du vil oplade (valgfrit)
    • Hvis du har tilføjet din bil, vil dette fortælle vores system, hvad din bils batterikapacitet er
    • Hvis du også har integreret din bil, vil dette give systemet en opladningstilstand
  4. Vælg den mængde, du oplader (valgfrit)
    • Du kan vælge at oplade en fast mængde kWh, kontinuerlig opladning eller procentvis opladning
    • Din bil er altid i stand til at stoppe opladningen, hvis batterigrænsen i bilens indstillinger nås
  5. Stryg for at starte opladningen!

Planlagt opladning

1. Klik for at åbne ladestanderen
  2. Vælg fanen Planlagt op ladning
  3. Vælg den bil, du vil oplade (valgfrit)
    • Hvis du har tilføjet din bil, vil dette fortælle vores system, hvad din bils batterikapacitet er
    • Hvis du også har integreret din bil, vil dette give systemet en opladningstilstand
  4. Vælg tidsrammen for opladning
    • Indstil start- og stoptidspunkt for opladningen
    • Din bil er altid i stand til at stoppe opladningen, hvis batterigrænsen i bilindstillingerne er nået
  5. Swipe for at indstille den planlagte opladning
    • Opladningen starter på det indstillede starttidspunkt, også selvom du tilslutter bilen før det

Auto Start

Du kan også indstille din ladestander til at starte opladningen automatisk, når kablet sættes i bilen. Det kræver blot, at du aktiverer Auto Start-funktionen på din ladestander.

Hvis du ikke kan se Enable Auto Start, skal du indstille en Opladning med det samme-regel.

1. Klik på indstillingshjulet for ladestanderen
  2. Vælg Adgangsindstillinger, og vælg Privat
  3. Slå Aktiver Auto Start til
  4. Klik på Gem ændringer
  5. Sæt stikket i bilen, og start opladningen!
    • Din bil er altid i stand til at stoppe opladningen, hvis batterigrænsen i bilindstillingerne er nået

SmartCharge

Du kan indstille opladningen til at ske, når elprisen er billigst, eller ved hjælp af lav CO2 eller vedvarende energi.

Før du kan opsætte en SmartCharge, skal du først gennemføre en hurtig opsætning, så den matcher dine opladningsbehov. I de følgende trin lærer du, hvordan du indstiller en SmartCharge-opladningssession.

1. Klik for at åbne ladestationen
  2. Vælg fanen SmartCharge
  3. Vælg den bil, du vil oplade (valgfrit)
  4. Vælg tidsrammen for opladningen
    • Vælg, hvornår du ønsker, at bilen skal være klar til afhentning
    • Du indstiller en Forsinket start, som vil forsinke starten af opladningen efter dette tidspunkt
    • Din bil er altid i stand til at stoppe opladningen, hvis batterigrænsen i bilindstillingerne er nået
  5. Du kan også justere dine SmartCharge-præferencer for opladningen
  6. Slide til opsætning af SmartCharge-sessionen
    • Opladningen starter i henhold til Montas SmartCharge-algoritmeberegning, selv hvis du tilslutter bilen før det

Auto SmartCharge

Med Auto SmartCharge oprettes SmartCharge-opladningssessionen automatisk, når du sætter stikket i bilen. Du skal udføre mindst én SmartCharge-session, før du bruger Auto SmartCharge.

Hvis du ikke kan se Enable Auto SmartCharge, skal du indstille en SmartCharge-opladningsregel.

1. Klik på indstillingshjulet for ladestanderen
  2. Vælg Adgangsindstillinger, og vælg Privat
  3. Slå Aktiver Auto SmartCharge til
  4. Klik på Gem ændringer