Fejlfinding af en frakoblet ladestander

Lær, hvordan du udfører fejlfinding på din ladestander i Monta-appen og opretter forbindelse til Monta igen.
Skrevet af  Yana Yankova
Sidst opdateret: 13. marts, 2024
I denne artikel

Bemærkninger:

Denne vejledning omhandler fejlfinding på en ladestander, der allerede er blevet integreret med Monta.

Det er vigtigt at bemærke, at Montas service ikke begynder, før din ladestander er forbundet til internettet og har en stærk og stabil internetforbindelse.

Regelmæssige udfald eller afbrydelser kan desværre forstyrre vores service, da vi kræver en internetforbindelse med ladestanderen, for at vores service kan være pålidelig.

1. Genstart ladestanderen fysisk

Hvis din Monta-app viser din ladestander som “Frakoblet“, betyder det, at din ladestander har mistet forbindelsen lokalt til internettet eller har en meget ustabil forbindelse. Hvis det er tilfældet, virker det ikke at genstarte fra Monta.

Udfør en hård genstart

Tag ladestikket ud af stikkontakten i ca. 1 minut, og sæt det i igen.

Vent 5 minutter

Vent i op til 5 minutter, og se, om ladestanderen får forbindelse til internettet. Du behøver ikke at foretage dig noget i din Monta-app – hvis din ladestander opretter forbindelse til internettet og er integreret korrekt med Monta, skifter den automatisk til “Tilgængelig” i din Monta-app.

Gå videre til netværksdiagnosticering

Hvis ovenstående trin ikke virkede, betyder det, at din ladestander stadig ikke er forbundet til internettet og derfor ikke kan oprette forbindelse til Monta. Du kan prøve at løse det selv, og vi har nogle tips og tricks her nedenfor – ellers anbefaler vi, at du kontakter en professionel, der kan hjælpe med at løse internetproblemerne på din ladestander.

2. Tjek dine netværksindstillinger

WiFi-forbindelse

Hvis din ladestander er forbundet til internettet via WiFi-signal, kan vi give dig nogle tips her:

• Hvis din ladestander understøtter tilslutning via SIM-kort, skal du skifte til dette. WiFi er generelt ikke en stabil forbindelse for ladestandere på grund af afstanden til routeren. Det er vores erfaring, at brug af SIM-kort og mobilnetværk fungerer langt bedre end WiFi.
  • Hvis du vælger at bruge WiFi, skal du sørge for, at enhederne er placeret i umiddelbar nærhed af routeren.
  • Sørg for, at der ikke er nogen forhindringer, der kan påvirke signalet (f.eks. vægge, døre, porte osv.).
  • Sørg for, at din router er indstillet til den korrekte frekvens for ladestanderen. Det kan f.eks. være nødvendigt at indstille routeren til en frekvens på 2,4 Hz i stedet for 5 Hz. Dette vil give en langsommere, længere rækkevidde for signalet.

Tilslutning af SIM-kort

Her er tips til frakoblede ladestandere ved hjælp af et SIM-kort:

• Kontrollér modtagesignalet på det sted, hvor ladestanderen er placeret. Hvis det er muligt, så flyt ladestanderen til et sted, hvor forbindelsen er mere stabil.
  • Hvis forbindelsen er ustabil, kan du købe en enhed, der øger signalstyrken.
  • Hvis et SIM-kort er den eneste mulighed for netværksforbindelse, og signalet ikke kan forbedres, kan du overveje at købe et SIM-kort fra en anden udbyder. Du kan også købe SIM-kort i Monta-butikken.

3. Konfiguration af ladestander

Vi anbefaler, at du tjekker konfigurationen af ladestanderen i den indbyggede app eller onlineportalen.

Opdatering af firmware

Tjek, om du har brug for at opdatere ladestanderens firmware. Nogle ladestanderes firmware kan opdateres direkte fra Monta-portalen.

Ellers kan du gøre det i ladestanderens app eller i ladestanderens onlineportal. Hvis der findes en firmwareopdatering, skal du følge instruktionerne og installere den på din ladestander.

Konfiguration af OCPP

Gennemgå installationsvejledningen til ladestanderen omhyggeligt for at sikre, at OCPP-konfigurationsindstillingerne er korrekte, så ladestanderen kan oprette forbindelse til Monta.

Bemærk, at dette kun bør gøres af personer, der har erfaring med konfiguration af ladestandere. Kontakt om nødvendigt en installatør eller elektriker – hvis du har en serviceudbyder, der har installeret den for dig, bedes du kontakte dem.

4. Kontakt din serviceudbyder/installatør/elektriker

Hvis du har gennemgået alle ovenstående fejlfindingstrin, og du stadig ikke kan tilslutte ladestanderen til Monta igen, anbefaler vi, at du kontakter en fagmand, som kan undersøge din tilslutningsopsætning og/eller hardwaren. Det kan f.eks. være den, du har købt din ladestander af.

Kontakt en installatør for at få hjælp til ladestanderens internetforbindelse, OCPP-konfiguration eller mulige hardwareproblemer.

Hvis der er hardwareproblemer med ladestanderen, kan du kontakte din tjenesteudbyder, som kan hjælpe dig med at komme i kontakt med en producent af ladestandere, hvis det er nødvendigt.

Kontakt vores supportteam

Platformsstatus: