Opret og administrer Laderegler

Indstil din ladestander til automatisk at starte en opladning på samme tid, til at planlægge SmartCharge eller starte opladningen med det samme, når du tilslutter den.
Skrevet af  Monta
Sidst opdateret: 13. marts, 2024
I denne artikel

Laderegler giver dig mulighed for at foruddefinere opladningsindstillingerne for din personlige ladestander derhjemme. Når du har oprettet en regel, behøver du ikke længere at bruge Monta Charge til at starte opladningen!

Før du indstiller den og glemmer den, er der nogle ting, du skal huske på:

• Laderegler fungerer kun, når ladestanderen er indstillet til Privat
  • I øjeblikket kan du kun oprette 1 regel ad gangen
  • Hvis du opretter en Laderegel, kan du stadig foretage en manuel opladning (slide start via Monta Charge)
  • Opladningsregler er ikke kompatible med sponsoreret opladning
  • Din ladestander skal understøtte AutoStart og AutoSmartCharge.
  • For at oprette en opladningsregel skal du være ejer af ladepunktet eller have konfigurationsrettigheder

Adgang til Laderegler

Laderegler findes i indstillingerne for din ladestander.

1. Vælg Ladere, og find din ladestander
  2. Klik på indstillingshjulet, og klik på Laderegler
  3. Klik på + Opret regel, og vælg between:
    • SmartCharge (tidligere Auto SmartCharge)
    • Planlagt opladning
    • Oplad med det samme (tidligere Auto Start)

SmartCharge-regel

Oprettelse af en SmartCharge-regel sikrer, at din SmartCharge-session automatisk bliver planlagt i henhold til dine præferencer. Dette var tidligere kendt som Auto SmartCharge.

Sørg for, at du har aktiveret SmartCharge fra Adgangsindstillingerne.

1. Gå til Laderegler, og vælg SmartCharge
  2. Vælg, om du vil udskyde starten af opladningen
    • Algoritmen vil planlægge starten efter det tidspunkt, du angiver her
  3. Vælg, hvornår bilen skal være klar til afhentning
  4. Vælg den bil, du vil oplade
  5. Klik på Gem regel
  6. Se din laderegel for at sikre, at den passer til dine behov

Regel for planlagt opladning

Planlagt opladning giver dig mulighed for at angive det nøjagtige tidspunkt, hvor du ønsker, at din bil skal oplades. Ved at indstille en regel for planlagt opladning behøver du bare at sætte stikket i bilen, og opladningen vil automatisk finde sted på samme tidspunkt af dagen.

1. Gå til Laderegler, og vælg Planlagt opladning
  2. Vælg et start- og sluttidspunkt for opladningen
  3. Klik på Gem regel
  4. Se din Laderegel for at sikre, at den passer til dine behov

Regel for opladning med det samme

Oplad med det samme er den indstilling, der starter opladningen, så snart bilen er tilsluttet! Tidligere kendt som Auto Start.

Sørg for, at der ikke er nogen tidsplaner fra bilen eller ladestanderen, der kan forstyrre.

1. Gå til Laderegler, og vælg SmartCharge
  2. Klik på Gem regel
  3. Se din Laderegel for at sikre, at den passer til dine behov

Opdater regel for opladning

I øjeblikket kan du kun indstille én Laderegel ad gangen. Men du kan opdatere din Laderegel og skifte mellem de tre tilstande.

1. Vælg Ladere, og find din ladestander
  2. Klik på indstillingshjulet, og klik på Laderegler
  3. Klik på den aktuelle regel, du har indstillet
    • Hvis du vil deaktivere en regel, kan du bare slå den fra
  4. Klik på Opladningstype for at vælge og indstille en anden type regel