Sådan bruger du AutoCharge

Lær, hvad du skal gøre som elbilist for at begynde at bruge AutoCharge-funktionen og opleve en app- og RFID-fri opladning.
Skrevet af  Monta
Sidst opdateret: 13. marts, 2024
I denne artikel

Hvad er AutoCharge?

AutoCharge er en funktion, der gør det muligt for elbilister at starte opladningen, blot ved at tilslutte deres bil.

For at AutoCharge kan fungere, kræver det en bestemt type ladestander, og den understøttes kun af visse bilmærker. Det kan du læse mere om her.

I denne vejledning får du at vide, hvad der kræves af dig som elbilist for at begynde at bruge AutoCharge.

1. Tilføj din bil til din Monta-konto

Det første, du skal gøre, er at tilføje din bil til din Monta-konto.

Det er ikke et krav at integrere din bil, så du skal ikke bekymre dig, hvis din bil ikke kan integreres. Det eneste, vi har brug for at vide, er bilens mærke og model samt typen af stik.

Bemærk, at ikke alle biler understøtter AutoCharge, der er specifikke krav, herunder at have et kabel af CCS-typen.

1. Under navigation til mig og klik på Tilføj bil
  2. Vælg bilens mærke og model
  3. I integrationstrinnet kan du klikke på Måske senere
    • Bilintegration er ikke nødvendig, for at AutoCharge kan fungere.
  4. Vælg bilens stik
  5. Indstil grænsen for batteriladning på bilen
  6. Navngiv bilen, og gem

2. Find ladestandere, der understøtter AutoCharge

På Monta-kortet kan du filtrere ladestandere, der understøtter AutoCharge.

1. Vælg fanen Kort, og klik på filterikonet
  2. Øverst kan du vælge den bil, der har et CCS-kabel
  3. Rul ned til bunden, og slå AutoCharge-filteret til
  4. Klik på en tilgængelig ladestander på kortet
    • Du vil se et AutoCharge-mærke på de ladestandere, der understøtter funktionen

3. Sådan aktiverer du AutoCharge

AutoCharge aktiveres ved at starte en opladningssession på en ladestander, der understøtter funktionen.

VIGTIGT! Du skal tilslutte dit bilkabel først!

For at starte flowet for at aktivere AutoCharge skal du først tilslutte dit kabel til ladestanderen. Hvis du betaler for opladningen via Monta Charge, vil systemet ikke kunne bruge din bil til at aktivere funktionen.

1. Sæt dit bilkabel i
    • Du vil straks se på skærmen, om din bil understøtter AutoCharge
  2. Klik på Fortæl mig mere
  3. Læs omhyggeligt, hvordan det fungerer, og klik på Aktivér AutoCharge
  4. Læs bekræftelsespunkterne igennem
    • I dette trin skal du bekræfte betalingsmetoden, når AutoCharge bruges
    • I øjeblikket accepteres kun et bankkort som betalingsmetode
    • Hvis du har et bankkort tilføjet i din Monta Wallet, vil det blive foreslået
    • Hvis du ikke har et bankkort tilføjet, kan du følge flowet på skærmen
  5. Klik på Aktivér AutoCharge
  6. Tillykke med det! Du kan begynde at bruge AutoCharge!
    • Bemærk, at AutoCharge er aktiveret pr. bil. Hvis du har mere end én bil, skal du aktivere det individuelt for hver bil.

4. Sådan oplader du med AutoCharge

Når du har aktiveret AutoCharge, er du klar til den app-fri, RFID-fri opladningsoplevelse!

Det eneste, du skal gøre nu, er:

1. Sørg for, at du har aktiveret AutoCharge til din bil
  2. Find en ladestander med en “AutoCharge”-mærkat
  3. Sæt stikket i din bil, og start opladningen!

5. Sådan administrerer du AutoCharge

1. Under navigation Me skal du klikke på din bil for at åbne indstillingerne
  2. Vælg AutoCharge
  3. Du kan administrere AutoCharge-betalingsmetoden
    • Du kan skifte det bankkort, der bruges til at betale for AutoCharge-sessioner
  4. Du kan midlertidigt deaktivere AutoCharge med knappen
    • Hvis du skal låne din bil ud til en anden, anbefaler vi, at du deaktiverer AutoCharge, så den anden chauffør ikke kan bruge dit bankkort til automatisk at betale for opladning.
  5. Hvis det er nødvendigt, kan du fjerne AutoCharge