Tjek, om en opladning er Eichrecht-kompatibel

Se, hvor du kan tjekke, om din opladning er i overensstemmelse med Tysklands Eichrecht-forordning.
Skrevet af  Monta
Sidst opdateret: 13. marts, 2024
I denne artikel

Hvad er Eichrecht-overholdelse?

Den tyske regering har skabt en forordning for betalt opladning, kaldet Eichrecht. Denne forordning er indført for at sikre, at brugerne faktureres for præcis den mængde kWh, de har opladet.

For at opladningen skal være i overensstemmelse med Eichrecht, skal ladestanderen (hardware) være “Eichrechtkonform” for at sikre, at den måler og rapporterer opladningsaktiviteten korrekt.

Samtidig skal den software, der bruges til opladningen (Monta), logge alle opladningssessioner korrekt, så brugeren til enhver tid selv kan kontrollere, hvad der er blevet opladet og hvor.

Bemærk venligst, at det ikke er et krav, at Monta logger opladningssessionerne. Nogle ladestandere overholder Eichrecht uden at sende data til Monta. Det betyder, at ikke alle ladestandere er Eichrecht-kompatible med Monta.

Forudsætninger for at kontrollere, om din opladning var Eichrecht-kompatibel:

• En opladning, der er udført via Monta
  • Kvittering for opladningen
  • En gennemskuelighedssoftware (f.eks. S.A.F.E.)

1. Udfør en opkrævning

Når du udfører en opkrævning, får du en kvittering med opkrævningsoversigten. I nederste højre hjørne af kvitteringen er der et felt, der hedder “Charge signed data”, i form af et link.

example for a receipt with a downloadable xml file

2. Download de data, der er relateret til opkrævningen

Du kan klikke på linket, så det åbnes i din browser. Derefter skal du kopiere dataene og gemme dem som en “.xml”-fil, så du kan aflæse den til transparenssoftwaren. Denne fil indeholder data til at verificere start- og slutmåleren for opladningen.

3. Indsæt dataene i en transparenssoftware

Nu kan du indsætte den fil, du har downloadet, i en Transparency Software. Du kan downloade S.A.F.E. Transparancy Software her.

Klik på “File” og vælg “Open”.

Vælg .xml-filen

select file safe software

Se de opladningsrelaterede data

Bemærk venligst, at dette er et eksempelbillede med skjulte private data.

file incerted in software

Afgiften er blevet verificeret

Dette er en indikation af, at opladningen er blevet verificeret.

verified charge transparency software

Vælg “Detaljer” for at se flere oplysninger om sigtelsen

click details safe software

For flere detaljer, besøg venligst S.A.F.E.-hjemmesiden.