Hvordan sender jeg beskeder til brugere i Monta Hub?
Send en besked til en bruger fra Monta Hub, og vælg, hvordan brugeren skal underrettes. Denne artikel forklarer, hvordan du skriver en besked, vælger leveringskanaler og kontrollerer, om beskeden er blevet leveret.
Opdateret 11. november 2026
Til: Operatører, der bruger Monta Hub.
Oversigt
Monta Hub indeholder to måder at sende beskeder til brugere på:
- Udsendelse: én besked til mange kørere på én gang, fx en netværksopdatering, en kampagne eller en sæsonbestemt besked. Kampagnebeskeder når kun de kørere, der har tilmeldt sig marketingbeskeder. Informationsbeskeder når også de kørere, der ikke har tilmeldt sig.
- Direkte beskeder: én besked til én bestemt kører, uanset deres marketingpræferencer.
Begge typer er envejskommunikation. Brugerne kan ikke svare. Beskeder er knyttet til din operatør, så andre operatører kan ikke se de beskeder, du sender.
Hvis du vil nå alle på ét plan eller abonnement, skal du sende en udsendelsesbesked fra planens eller abonnementets fane Kunder.
Aktivering af funktionen
Direkte beskeder: Der er intet at aktivere. Direkte beskeder er slået til for alle operatører.
Outreach: Outreach er slået til som standard for operatører på Standard-sporet. Hvis din operatør er på Self-managed-sporet, eller nogen har slået Outreach fra, skal du slå den til:
- Gå til Admin > Release channel.
- Find Outreach på listen over funktioner, og slå den til for din operatør. Hvis du vil prøve den på dit eget login først, kan du bruge kontakten Preview.
Kun medlemmer, der kan administrere operatøren, kan se Release channel. Det kan tage op til 5 minutter, før ændringerne træder i kraft.
Sådan sender du en Outreach-besked (én til mange)
Brug Outreach til at nå en stor gruppe kørere med ét udsendelse.
Medlemmer, der kan administrere operatøren, ser Outreach i menuen. For at sende en Outreach-besked skal du have rollen Administrator for operatøren.
- Gå til Priser & Growth > Outreach.
- Vælg Skriv.
- Under Målgruppe vælger du, hvem der skal modtage beskeden: Konti, Alle eller Lister.
- Under Beskedtype vælger du Salgsfremmende eller Informativ.
- Gennemgå, hvor mange der vil modtage beskeden, skriv din besked, og vælg leveringskanaler.
- Vælg Send outreach.
Målgruppeindstillinger
- Konti: Sender til alle medlemmer af de konti, du vælger.
- Alle: Sender til alle, der er forbundet med din operatør: medlemmer af enhver konto, du administrerer, inklusive konti under dine underoperatører, og alle, der har logget ind via din app. Personer, der kun har opladet på dit netværk uden konto og uden app-login, er ikke inkluderet.
- Lister: Sender til alle på de lister, du vælger. Kun lister med personer vises.
Alle Outreach-udsendelser vises på fanen Outreach på siden Outreach.
Meddelelsestyper
Vælg én meddelelsestype under Meddelelsestype, før du sender:
- Salgsfremmende: tilbud, kampagner og anden markedsføring. Når kun brugere, der har tilmeldt sig markedsføringsbeskeder.
- Informativ: ændringer i tjenesten, nedbrud eller opdateringer af vilkårene. Når også brugere uden samtykke til markedsføring, så brug den aldrig til salgsfremmende indhold.
Salgsfremmende er valgt som standard. Før du sender, vises en oversigt, der viser, hvor mange personer der er i målgruppen, og hvor mange der er udelukket, fordi de ikke har tilmeldt sig. For en informativ meddelelse viser oversigten hele målgruppen.
Afsendelse af en Outreach-besked til alle med en plan eller et abonnement
Brug Besked til alle kunder for at skrive til alle på én plan eller ét abonnement.
- Gå til Prissætning & Growth > Plans & Subscriptions.
- Åbn en plan eller et abonnement.
- Åbn fanen Kunder.
- Vælg Besked til alle kunder.
- Indtast din besked, vælg beskedtype og leveringskanaler, og vælg derefter Send outreach.
Målgruppen er bestemt af den plan eller det abonnement, du kom fra, og den kan ikke ændres. Annuller og et vellykket afsendelse sender dig begge tilbage til den side. Knappen vises ikke, når listen er tom eller ikke kunne indlæses, eller på et annulleret abonnement.
Beskeden sendes til administratorerne for kontoerne på den plan eller det abonnement. Annullerede abonnementer udelades.
Afsendelse af en direkte besked (én til én)
Brug Direkte beskeder for at nå en bestemt bruger.
- Gå til EMP / Flåde > Brugere, og åbn brugerens profil.
- Åbn fanen Beskeder, og vælg Ny besked.
- Indtast et valgfrit emne og en obligatorisk besked.
- Vælg leveringskanaler, og send derefter.
Hver direkte besked, du sender, vises under fanen Direkte beskeder på siden Outreach.
Leveringskanaler
Når du sender en besked, skal du vælge, hvordan modtageren skal modtage den:
- Indbakke i appen: er altid aktiveret; gemmes på brugerens Monta-konto.
- Mobil push: sender en push-notifikation via Monta-appen.
- SMS: sender en sms.
- E-mail: sender en e-mail.
Hvis brugeren ikke har et telefonnummer eller en e-mailadresse registreret, bliver kanalen registreret som mislykket. Beskeden gemmes stadig i brugerens indbakke.
Sådan tjekker du leveringsstatus
Åbn en besked, og tjek sektionen Levering. Hver modtager vises med én af følgende statusser: Leveret, Sprunget over, Mislykket, I kø eller Afventer.
Sådan ser og administrerer du sendte beskeder
Alle sendte beskeder kan ses i sektionen Outreach (Priser & Growth > Outreach), som er opdelt i to faner:
- Outreach: alle Outreach-beskeder (en-til-mange), som du har sendt.
- Direkte beskeder: alle direkte beskeder (en-til-en), som du har sendt.
Vælg en besked i en af fanerne for at åbne den og se hele indholdet og leveringsstatus.
Ofte stillede spørgsmål
Kan brugere svare på beskeder?
Nej. Beskeder går kun én vej, fra din operatør til brugeren.
Kan jeg sende en besked til mange brugere på én gang?
Ja. Brug Outreach (Pricing & Growth > Outreach). Promotionelle Outreach-beskeder når kun brugere, der har tilmeldt sig marketingbeskeder. Informationsbeskeder når også brugere, der ikke har gjort det. For at nå en bestemt bruger uanset deres marketingpræference, skal du bruge en direkte besked fra deres profil under Brugere.
Hvordan sender du en besked til alle på en plan eller et abonnement?
Åbn planen eller abonnementet under Pricing & Growth > Plans & Abonnementer, gå til fanen Kunder og vælg Send besked til alle kunder. Hvis du ikke kan se knappen, skal du kontrollere, at Outreach er aktiveret for din operatør, og at listen indeholder kunder.
Hvad sker der, hvis brugeren ikke har et telefonnummer eller en e-mail registreret?
Beskeden gemmes stadig i brugerens indbakke. SMS- eller e-mailkanalen registreres som mislykket.
Vil brugeren se to notifikationer, hvis jeg sender en besked med mobil push?
Beskeden gemmes i indbakken, og push-notifikationen modtages separat. Begge hører til samme besked.